Stakenbeek: nieuw groen woongebied nabij centrum

27 maart '24

Wonen in Stakenbeek betekent groen wonen aan de rand van het centrum in Oldenzaal. Het gebied is de afgelopen jaren getransformeerd van een bedrijventerrein naar een mix van wonen en werken. De eerste fase is nu bijna voltooid waardoor nu de tweede fase van start kan gaan. De locatie ligt tussen de Groene Loper, de Boerskottenlaan, het spoor en de Stakenbeek en biedt ruimte voor maximaal 160 woningen. Het aanbod wordt gevarieerd, van eengezinswoningen tot vrijstaande huizen en appartementen. Natuurvriendelijke elementen zoals bomen en wadi's zullen het groene karakter behouden. Daarnaast krijgt het nieuwe woongebied de uitstraling van een modern tuindorp met een levendig en kleinschalig karakter.

Parallelstraat

De Parallelstraat is de belangrijkste verbindingsweg tussen de woonvelden en sluit aan op de Bisschop Balderikstraat. Het glooiende traject van de straat zorgt voor een parkachtige uitstraling, versterkt door dubbele bomenrijen aan beide zijden van de weg. Bovendien worden de rijbanen begeleid door brede groene bermen, die ook dienen als waterberging.

image alt

Parkzone Stakenbeek

De Stakenbeek verbindt Oldenzaal Centrum met het omliggende landschap. De groenzone langs de beek wordt versterkt met natuurlijke brede oevers en groepen bomen om hoogteverschillen te benutten. Deze groenstrook fungeert ook als regenwateropvang met behulp van een wadi. Aangelegde paden maken het gebied toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Ook komt er een grote speelplek met natuurlijke elementen zoals boomstammen en stapstenen. We streven ernaar om zoveel mogelijk bestaande bomen te behouden om de biodiversiteit te bevorderen. Langs de Stakenbeek wordt er geen bebouwing gepland, maar er komt wel een uitgestrekte parkzone met ruimte voor wateropvang, speelgelegenheid en recreatieve wandel- en fietsroutes parallel aan de beek.

Hoe werkt dat eigenlijk? Woning kopen
Ook wonen in Stakenbeek? Bekijk het aanbod