Visie Stakenbeek: ruim, groen en gemoedelijk

De afgelopen jaren is een gedeelte van Stakenbeek omgetoverd van een bedrijfsterrein naar een woon- en werkgebied. Een groene wijk aan de rand van het centrum van Oldenzaal die in verschillende fases wordt ontwikkeld tot een prachtige woonplek. In fase 2, het gebied tussen de Groene Loper, de Boerskottenlaan, het spoor en De Stakenbeek, is ruimte voor circa 80 woningen. Hier woon je modern met veel groen tussen de woningen en autovrije straten. Een gemoedelijke en sfeervolle wijk voor jong en oud!

image alt

Fietsafstand van centrum

Wonen aan de rand van het centrum én op fietsafstand van recreatiepark Het Hulsbeek. Niet meer in de drukte wonen, maar toch alles binnen handbereik willen hebben? Dan zit je in Stakenbeek fase 2 op de goede plek. Stakenbeek fase 2 is een wijk voor iedereen die meer ruimte en groen om zich heen wil. Maar ook een plek waar je je buren kent, je tijd maakt voor een praatje bij de gemeenschappelijke zitplekken en kinderen zorgeloos en veilig buiten kunnen spelen. Het buitenleven staat hier centraal en daardoor gaan ontmoetingen vanzelf. Er komen 2 onder 1 kapwoningen, tussen- hoek- en levensloopbestendige woningen met grote tuinen in verschillende prijsklassen voor gezinnen met of zonder (kleine) kinderen, natuurliefhebbers en senioren. Jong en oud woont hier met veel plezier.

Groen en ruimtelijk

Niet alleen Stakenbeek fase 2 wordt groen en ruimtelijk opgezet met groene erfafscheidingen en verschillende soorten planten, bomen en bloemen in de wijk. Ook het groene stuk grond naast Stakenbeek krijgt dezelfde uitstraling met natuurvriendelijke oevers, bomen en wadi’s. Zo wordt het één geheel en loopt de groene, parkachtige wijk langs de beek naadloos over in een groene omgeving. Langs de beek komt een fiets- en wandelpad, zodat je van de Boerskottenlaan langs de beek gemakkelijk naar de Kleibultweg (bedrijfsterrein Eekte-Hazewinkel) kunt wandelen of fietsen. Naast de natuurlijke zitplekken in de wijk komt centraal in de groenzone een natuurlijke speelplek met speeltoestellen van materialen als hout, steen, touw en net. Zo kunnen kinderen zich volop uitleven.

image alt

Duurzaam en gezond wonen

Een gezonde leefomgeving draagt bij aan een duurzame samenleving. Zicht op groen, (zon)licht in de woningen en een schoon binnenklimaat zijn dan ook belangrijke pijlers binnen het ontwerp van Stakenbeek fase 2. De wijk is goed voorbereid op een veranderend klimaat met hete zomers en tropische buien. In de wadi’s komen vaste planten die goed tegen overstroming kunnen. Biodiversiteit staat centraal en het buitenleven is belangrijk met wandelpaden en groenstroken, zodat je automatisch lekker wil bewegen, wandelen of fietsen. Alle woningen in Stakenbeek fase 2 zijn duurzaam gebouwd, goed geïsoleerd en gasloos. Een wijk die voorbereid is op de toekomst.

Heb je een vraag? We staan je graag te woord
Ook wonen in Stakenbeek? Bekijk de bereikbaarheid