Voorzieningen Stakenbeek

Oldenzaal is een levendige stad met een lange historie waar genoeg te doen is. Van musea, knusse restaurants en leuke winkeltjes rond de ‘Groote markt’ tot sportclubs, scholen en een prachtige omgeving zoals Recreatiegebied Het Hulsbeek. Hier heb je alle voorzieningen bij de hand en de steden Almelo en Enschede liggen op minder dan een half uur rijden voor een uitstapje!

image alt

Groene omgeving en park

Het moge duidelijk zijn dat het met de groene omgeving wel goed zit. Er zijn volop wandel- en fietsroutes voor de liefhebbers rondom Oldenzaal. Er zit ook een groot park aan de oostzijde van Oldenzaal waar je lekker kunt wandelen: Het Kalheupinkpark. Loop je hier naar binnen, dan kom je al snel in het gedeelte met de Engelse tuin met een verzameling beelden. Hier kun je in alle drukte even een rustmoment pakken.

Dagelijkse boodschappen en winkels

Even een boodschap doen? In Oldenzaal zitten meerdere supermarkten zoals Jumbo, Albert Heijn, Lidl, PLUS en Aldi. Ook zitten in het centrum twee winkelcentra waar je alles kunt vinden: de Driehoek en In den vijfhoek. De Driehoek is iets groter met winkels als Hema, Pearle, Douglas, Kruidvat, Primera, Livera, maar ook sieraden-, schoenen- en kledingwinkels.

Bij beiden kun je je auto gemakkelijk kwijt. Lekker rondstruinen en shoppen kan het beste in het centrum van de stad. Hier vind je ook veel grote ketens. En op maandagmiddag en zaterdag is er een gezellige markt op de Groote Markt. Oldenzaal is geen heel grote stad dus verdwalen is hier een kunst. Gewoon de St. Plechelmusbasiliek in de gaten houden, dan komt het allemaal goed.

image alt

Sport en strand

Ten westen van Oldenzaal ligt een groot Recreatiegebied Het Hulsbeek met een grote plas met zandstranden, ligweiden, heidevelden, vennetjes en weilanden. Op warme dagen kun je hier een plons nemen of zonnen op het strand. Er zijn ook veel leuke activiteiten voor jong en oud. Fiets over de rotsen in de Rock Garden, maak gebruik van de Jeu de Boules baan, ga op avontuur in het speelbos, karten óf vissen in de visvijver. Tafeltennis, basketbal, voetbal, paardrijden, waterpolo, karten of beachvolleybal, het kan allemaal! Verder heb je in Oldenzaal meerdere tennisverenigingen, voetbal- en sportclubs, en hockey kan bij Hockeyclub Bully. Uiteraard zijn er voor de wandelaars en fietsers genoeg mooie routes te ontdekken.

Cultuur

Elk jaar wordt Oldenzaal Muzikaal Festival georganiseerd. Inmiddels een traditie met vele podia, diverse muziekstijlen en artiesten. Ook voor kinderen is er genoeg te doen zoals het jaarlijkse Paltival bomvol muziek, zang, dans, theater, kunst en historie. De carnaval in Oldenzaal is een begrip in Twente. Jaarlijks komen veel mensen kijken naar deze carnavalsoptocht. Voor een avond uit ga je naar Stadstheater De Bond waar je kunt kiezen uit een gevarieerd programma met verrassend veel voorstellingen.

Zin in een filmavond? Dan ben je welkom in Filmhuis Oldenzaal voor de nieuwste films. Als je wat meer over de geschiedenis van Oldenzaal wil weten dan kun je een bezoek brengen aan Museum Het Palthe Huis of Museum de Pelgrim. Ook zijn er diverse stadswandelingen met een gids in en om Oldenzaal. De wandeling is elke dinsdag- en vrijdagavond en is ongeveer twee kilometer lang. Hier kom je niets te kort!

image alt

Horeca

Even een culinair hapje eten of terrasje pakken? In het centrum van Oldenzaal zijn er genoeg leuke plekjes te vinden waar je lekker kunt neerstrijken voor een heerlijke lunch of een uitgebreid diner. Er zitten veel restaurants en leuke lunchplekken rond of op de Groote markt zoals Tante Annies, De Dominee, Markt 19 of Las Carretas. In de straten eromheen zijn nog meer terrasjes te vinden. Ook in Recreatiegebied Het Hulsbeek zijn verschillende plekken waar je gezellig kunt zitten.

Heb je een vraag? We staan je graag te woord
Ook wonen in Stakenbeek? Bekijk het woningaanbod